PhotoPost Photo Gallery Sales PhotoPost Sales Toll Free Phone Number
Mon-Fri 9am-4pm EST
  PhotoPost Photo Sharing Photo Gallery    Visualize community tm
| | | | | | | | |

Go Back   PhotoPost Community > General Forums > General Discussion

General Discussion General use discussion forum for PhotoPost products.

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old March 14th, 2009, 03:21 PM   #1
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
Layout display problems with expand/contract on main page

Chuck,

I am not sure how to explain what I see on my screen, but I am curious on why it does it.

When I pull up my site, if you watch the screen, you will see the front page expand/contract a few times to beyond 100% width, instead of pulling the site into the 80% layout that I have set via the header.

With this, I see the site expand/contract 2-3 times before I get the final display. It looks like it is expanding each table every time until the last one.

It does it both in IE and FF, and has been going on since I bought the software. If the site is at 100% width, it still does it, so I am not really sure what could be causing it.

What do you think is causing this problem?
skidpics is offline   Reply With Quote
Old March 14th, 2009, 04:10 PM   #2
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,334
Free image hosting, free photo sharing, Create free photo albums at Skidpics - - Skidpics.com

Your site displays at 80% for me!
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old March 14th, 2009, 04:11 PM   #3
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
I know it does, but when it first loads, do you not see the site expanding/contracting to the right in the browser?
skidpics is offline   Reply With Quote
Old March 14th, 2009, 04:15 PM   #4
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
Maybe it's my graphics card?
skidpics is offline   Reply With Quote
Old March 14th, 2009, 04:34 PM   #5
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,334
Yes I do but thats probally a result of all your little tweaks and ads your showing which have to render.
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old March 14th, 2009, 04:35 PM   #6
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
hmm - even with the sidebar off, it still does it.

all I have running then are the banner ads..

I didn't tweak too much on the front page.. other than announcement
skidpics is offline   Reply With Quote
Old March 14th, 2009, 04:37 PM   #7
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
I suppose I can do a base install and test it to see if it does it. then apply some of the changes to the front page to see what could be causing it.
skidpics is offline   Reply With Quote
Old March 14th, 2009, 05:26 PM   #8
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,334
That would be best as it is something you added to the code.

Main Index - ReefTalk Gallery

I can view many sites and our base code does not freak like that its gonna be your ads etc as remember your pulling several things from external sites.
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old March 14th, 2009, 10:13 PM   #9
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
what do you suggest? What file do I upload to fix the front page layout? I took off the ads, disabled the announcement - turn sidebar off and still the same issue.

NO tweaks at this point for the front page.

and I reuploaded the base template directory
skidpics is offline   Reply With Quote
Old March 14th, 2009, 10:32 PM   #10
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,334
How about your header and footer
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old March 14th, 2009, 10:41 PM   #11
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
I have the header as this: Disabled right now:

Quote:
<table class="" cellpadding="1" cellspacing="1" border="0" width="85%" align="center">
<tr>
<td>
and footer as this:
Quote:
</td>
</tr>
</table>
If I disable - the page goes to 100% and seems to load fine.

I just noticed it was still trying to load the header, which is now disabled.

So.. how do I get the page 80% without doing all that stuff then?

BTW - looking at the source code, it is loading the default.css template even though I am taking the style integration from SMF - is that overwritten somewhere down the line?
skidpics is offline   Reply With Quote
Old March 14th, 2009, 10:47 PM   #12
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
taking the headers out, with the base index, it doesn't do it.

adding the sidebar back in it does a bit - all I have is calendar running right now.

can you test it for me?
skidpics is offline   Reply With Quote
Old March 14th, 2009, 10:50 PM   #13
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
wow - hit the 'more' on the Most popular images and the page goes way out of whack
skidpics is offline   Reply With Quote
Old March 14th, 2009, 10:56 PM   #14
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
sorry - I meant random photos at the bottom of the page
skidpics is offline   Reply With Quote
Old March 14th, 2009, 11:15 PM   #15
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
okay - I think the random pal is throwing it off when enabled on the index. When I turn it off, it goes good, when on, the page expands closer when the bottom part is pulled up. If I click the 'more' - the screen goes crazy.. the filenames of the photos are shown and not wrapping when the -more- is clicked?

In the sidebar pal random - same issue - when -more- is clicked, long filenames are expanding the table..

1. Random pal file names expanding the tables - if turned off on index, it stops - sidebar only when -more- is selected.
2. if Header % is resizing the page if the tables are bigger than 80% - changed to 90% and fixing part of that resizing expansion.

Last edited by skidpics; March 14th, 2009 at 11:38 PM.
skidpics is offline   Reply With Quote
Old March 15th, 2009, 03:33 AM   #16
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,334
Line 511 of showframe.php try changing it to this

Code:
Content visible to verified customers only.
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old March 15th, 2009, 09:03 AM   #17
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
That doesn't seem to fix it. Even removing it still blows that frame out really quick
skidpics is offline   Reply With Quote
Old March 15th, 2009, 09:08 AM   #18
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,334
I have never seen that on any site to tell you the truth.

I have seen sites expand because they can not fit in a constrained space but then they stay expanded.

The line I posted simply cuts a title to 20 characters on the more link script like the title already is in the features that initially appear.

I think your going to find if you install a clean unmodified copy no header footer etc your not going to see an issue.
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old March 15th, 2009, 09:10 AM   #19
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
Quote:
Originally Posted by Chuck S View Post
I have never seen that on any site to tell you the truth.

I have seen sites expand because they can not fit in a constrained space but then they stay expanded.

The line I posted simply cuts a title to 20 characters on the more link script like the title already is in the features that initially appear.

I think your going to find if you install a clean unmodified copy no header footer etc your not going to see an issue.
I suppose this might be right.. then I will just apply the changes I need one at a time and test it before continuing to the other..
skidpics is offline   Reply With Quote
Old March 15th, 2009, 09:16 AM   #20
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
problem is, I never modified the front page. just basically the announcement box to accept longer html, added google banner code in the feature.tmpl , and modified the showphoto.tmpl to allow for my social posting widget and a banner, not to mention, the language file.. that's about it, so no idea why the index would be so out of whack.

So you best option is to just copy the entire download package back over and overwrite everything, then reapply the changes as needed, correct?
skidpics is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
support contract cellarius Before You Buy 3 January 17th, 2009 09:16 AM
Possible layout/display issue after 6.0 upgrade? gezuvor General Discussion 3 January 10th, 2008 03:15 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:13 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.