PhotoPost Photo Gallery Sales PhotoPost Sales Toll Free Phone Number
Mon-Fri 9am-4pm EST
  PhotoPost Photo Sharing Photo Gallery    Visualize community tm
| | | | | | | | |

Go Back   PhotoPost Community > General Forums > General Discussion

General Discussion General use discussion forum for PhotoPost products.

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old May 7th, 2008, 06:49 PM   #1
fuzzywaffle
Junior Member
Verified Customer
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 7
Question Need script that imports pp users to phpbb3

I have a photopost site with existing users and well over 3000 images. My site is finally getting a few thousand distinct hits a month so I decided to add phpbb3. I would like the forums and gallery users to integrate but you only support integration if forum is running before photopost script is installed. I've searched phpbb forums and photopost forums the last few weeks and have seen dozens of people in the same situation as me stuck with no solution. Seems like photopost forum admins response everytime is make your own import script or migrate users manually. Can anybody post a step by step guide to migrate users and/or refeer me to where i can find a pre-made import script. Thx :/
fuzzywaffle is offline   Reply With Quote
Old May 7th, 2008, 08:41 PM   #2
fuzzywaffle
Junior Member
Verified Customer
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 7
Question Ok need help manually migrating users to phpbb3

ok this is what i got so far.

origional photopost installation is
http://example.com/

ive installed forums to
http://example.com/forum/

both installs share same database with different prefixs pp_ and phpbb_

I have manually added each account from photopost to phpbb and made the userid's match.

when i go into phpmyadmin and edit registration from photopost to phpbb3 i just get errors. what steps did i mess up or miss. please help. :/
fuzzywaffle is offline   Reply With Quote
Old May 7th, 2008, 09:06 PM   #3
fuzzywaffle
Junior Member
Verified Customer
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 7
OK got most of it working.

User Registration System - phpbb3
Forum database table prefix - phpbb_
Forum Cookie Prefix - phpbb3_

now heres the problem. i can login to photopost and forums. i get admin access to forums but photopost all i can do is edit my profile. Ive reverted back to photopost user database until i can figure this out. any ideas?
fuzzywaffle is offline   Reply With Quote
Old May 7th, 2008, 10:17 PM   #4
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,205
wrong cookie I would suspect on phpbb3 you need to input a cookie name to be recognized.

Also there is not such script to import photopost users to phpbb3 you would probally need to write some such script.
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old May 8th, 2008, 08:15 AM   #5
fuzzywaffle
Junior Member
Verified Customer
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 7
Question Thank you.

I did not write a script instead I manually added users to phpbb with same user ids. its a little confusing looking at 200 tables in settings. was i suppose to put a cookie prefix or a cookie name.

my cookie name is phpbb3_q7f32

does it just want phpbb3_ or entire cookie name?
fuzzywaffle is offline   Reply With Quote
Old May 8th, 2008, 11:15 AM   #6
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,205
When you install and select phpbb3 you input the full cookie name where asked. There is no such thing as a cookie prefix in phpbb3 thats phpbb2.
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old May 8th, 2008, 01:07 PM   #7
fuzzywaffle
Junior Member
Verified Customer
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 7
Question ok almost there

so far i have existing photopost installed to root folder (example.com/)
my forums are installed to (example.com/forum/)

tables are all in same database with different prefixs pp_ and phpbb_

manually added each existing user to new phpbb install.
went into phpmyadmin and changed all user ids to match existing user ids in photopost user tables.

went into photopost settings table changed registration system to phpbb3
updated cookie prefix and cookie name

updated prefix for forums to phpbb_

then i uploaded install.php and droped the usergroup table.
reran install.

i can login to forum and photopost fine problem is when i login as admin i am able to access admin features for phpbb but photopost seems to recognise me as a registered user not an admin. i can edit profile, favorites, comments, ect.. but admin link doesnt show up on top menu and when i view online users on bottom of index it doesnt show me theyre ip like you would see if logged in as admin just which picture theyre viewing.

i reverted back to using photopost user tables until i can figure out a solution to this problem. if you have any suggestions please let me know. thx for the help.
fuzzywaffle is offline   Reply With Quote
Old May 8th, 2008, 02:54 PM   #8
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,205
PM me ftp and phpmyadmin info as well as urls and admin login so I can see what your doing. Might be something to do with the way your trying to manually add users.
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old May 8th, 2008, 04:14 PM   #9
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,205
I dont know I ran through an install seems to look like it should work now

http://www.fuzzywaffle.com/
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old May 8th, 2008, 04:24 PM   #10
fuzzywaffle
Junior Member
Verified Customer
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 7
Talking Thanks Chuck!

I dunno what you did but it works great! Thank you very much.
fuzzywaffle is offline   Reply With Quote
Old May 8th, 2008, 04:38 PM   #11
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,205
Just installed it to integrate with phpbb3 nothing special
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
phpbb3 compatible ? Yellowspurs General Discussion 1 April 28th, 2008 06:27 AM
phpbb3??? user3657 Before You Buy 78 March 2nd, 2008 07:23 AM
support for phpbb3? sanddancer General Discussion 7 May 25th, 2007 01:40 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:19 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.