PhotoPost Photo Gallery Sales PhotoPost Sales Toll Free Phone Number
Mon-Fri 9am-4pm EST
  PhotoPost Photo Sharing Photo Gallery    Visualize community tm
| | | | | | | | |

Go Back   PhotoPost Community > General Forums > General Discussion

General Discussion General use discussion forum for PhotoPost products.

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old March 7th, 2008, 08:52 AM   #1
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
problem with smf integration login

I decided to run the SMF forum - much easier to manage than phpbb. with members and all.

I have it installed, new installation of photopost, and smf - got 2 admin logins, but logging into photopost gives me nothing.. it lets you register and all

It stated login successfull when you login into PP, but it is like I never logged in..

Is this a cookie problem or a usergroup issue?

Here are the default group settings:

groupid groupname
1 Administrator 1
2 Global Moderator
3 Moderator
4 Newbie
5 Jr. Member
6 Full Member
7 Sr. Member
8 Hero Member
100 Guests


I have a test admin login, if you need it.

Last edited by skidpics; March 7th, 2008 at 09:30 AM.
skidpics is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2008, 09:48 AM   #2
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,218
Did you properly install photopost to integrate with SMF? This is where I would look if I where you. Basically SMF is much like phpbb3. You need to specify the cookie name on install or your never going to be logged into the application. At any rate when asking for support on our forums please post a site link and test login so we may assist and actually tell you what we beleive the issue is for real.
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2008, 10:11 AM   #3
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
Quote:
Originally Posted by Chuck S View Post
Did you properly install photopost to integrate with SMF? This is where I would look if I where you. Basically SMF is much like phpbb3. You need to specify the cookie name on install or your never going to be logged into the application. At any rate when asking for support on our forums please post a site link and test login so we may assist and actually tell you what we beleive the issue is for real.
The only thing I never put in, so I changed the forum cookie on forum information to install to SmfCookie10 and it seems to get me into the admin login. I never entered a value there before. If I run into other problems, I will post some login info . thanks for all the help! It seems to be working now, all due to a cookie setting.

Now, how to I get it so you can switch from the forum and the gallery without habving to login in twice?
skidpics is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2008, 10:26 AM   #4
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,218
This is all cookies here

Your forum and photopost need to be set the same as cookies only work over one domain name

cookie path /

cookie domain .domain.com note the period so it is read over all subdomains

cookie name SmfCookie10 or whatever is in your forum they must match
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2008, 10:31 AM   #5
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
I see and done, same cookie, both places. seems to be working. thanks for All the help..
skidpics is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2008, 10:40 AM   #6
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,218
Not a problem glad to assist.
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old October 9th, 2008, 05:13 PM   #7
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
same problem Chuck with SMf integration. Using 1.1.6 - testing some features of SMF out..

Got my path set to /

got my domain set to .piqueshare.com

got my cookie set to SMFCookie742

Login to SMF, not logged into PP

login to PP - logged in to SMF
Logout PP, logout of SMF

seems like it is not taking the login over from SMF TO PP

Piqueshare Community - Beta - Index
skidpics is offline   Reply With Quote
Old October 9th, 2008, 09:34 PM   #8
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,218
I would check to ensure both your cookies are set correctly. If they are not then you are not going to have a correct login.
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old October 12th, 2008, 10:01 PM   #9
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
both cookies are correct - SMFCookie742

I can login via the forum, and I will NOT be logged into PP

I can login to PP and be logged in SMF, but I cannot logout from SMF - If I log out from PP, I am logged out of both..
skidpics is offline   Reply With Quote
Old October 13th, 2008, 06:20 AM   #10
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,218
You would have to post a url and test login here for us to see definately sounds like your cookies are not correctly aligned though.
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old October 13th, 2008, 07:22 PM   #11
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
Quote:
Originally Posted by Chuck S View Post
You would have to post a url and test login here for us to see definately sounds like your cookies are not correctly aligned though.
user:chuckster
pass: chuck1ster

Piqueshare Community - Beta - Index
skidpics is offline   Reply With Quote
Old October 14th, 2008, 06:26 AM   #12
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,218
Is this a BETA?
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old October 14th, 2008, 06:30 AM   #13
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,218
I logged into Photopost I was logged into the gallery and forum

Logging into the forum is only going to log me into the forum because as I noted in this discussion your cookies are not aligned and this is correct.

Your forum cookie path is set to this

/Beta/forum/

Photopost is site wide like this

/

You must set your forum cookie global and you will be fine.
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old October 14th, 2008, 05:10 PM   #14
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
Got it and fixed. the setting in SMF :

Use subdomain independent cookies - Allows for the use of subdomain independent cookies.

Thanks for the pointer
skidpics is offline   Reply With Quote
Old October 14th, 2008, 06:17 PM   #15
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,218
Not a problem glad to assist.
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old October 15th, 2008, 06:39 AM   #16
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
oe more question - If I install SMF and reinstall PP with the old database, but user base for SMF I know the pictures will not belong to anyone.

what happens if I set up the same user group in SMF that the pics belong to in PP - will it keep the ownership then?
skidpics is offline   Reply With Quote
Old October 15th, 2008, 07:46 AM   #17
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,218
Not really the userid's are all different and whom will things belong to. If all the same usernames are in SMF you can try the userfix script posted in the import forum and see if that helps but no guarantee if the same users do not exist in the forum
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old October 15th, 2008, 08:09 AM   #18
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
well, I did manually import the users (most of them) to SMF - with a new password generated - so they are there.

They do not belong to the same group, so that might cause a problem.

I checked the import forum, but all there is coppermine and vb
skidpics is offline   Reply With Quote
Old October 15th, 2008, 06:42 PM   #19
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,218
There is a userfix script posted there so once you clear your photopost usergroups table run photopost install to integrate with smf try this script afterward

http://www.photopost.com/forum/photo...vbulletin.html
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old October 17th, 2008, 10:28 PM   #20
skidpics
Ultimate Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,340
okay, so once you reinstall PP with user database of SMF and leave the data database alone, logins from the forum can occur.

The only problem is that even after retreiving the user groups, I had to manually edit via mysql to user group 5 to gain admin access - how to we integrate the administrator access from SMF into PP, or do I have to complete delete the original user groups, and import them that way?
skidpics is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:39 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.