PhotoPost Photo Gallery Sales PhotoPost Sales Toll Free Phone Number
Mon-Fri 9am-4pm EST
  PhotoPost Photo Sharing Photo Gallery    Visualize community tm
| | | | | | | | |

Go Back   PhotoPost Community > General Forums > General Discussion

General Discussion General use discussion forum for PhotoPost products.

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old February 4th, 2006, 10:24 AM   #1
rabcross
Junior Member
Verified Customer
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 20
Another Fatal Error

Last week Chuck helped me clear out upload directory files to clear up a fatal error by an individual user.

Now today every user is getting this fatal error message:

Fatal error: Call to undefined function: imagecreatefromjpeg() in /usr/home/www/rabcross/createmykeepsake.com/docs/gallery/image-inc.php on line 84

What could be causing this and how do I correct?
rabcross is offline   Reply With Quote
Old February 4th, 2006, 10:30 AM   #2
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,255
Well that would mean the picture is not a valid image file

One thing to ensure here is to double check jpegtran path is installed and correct cause if not you want to remove in Admin => Global Options the path to jpegtran
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old February 4th, 2006, 10:57 AM   #3
rabcross
Junior Member
Verified Customer
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 20
Hi Chuck! You must work everyday...

how do I make sure the jpegtran path is installed correctly? I don't manage my own server so what directory do I need to check?

Also...we have been using Photopost for about 30 days so why would this error happen all of the sudden?
rabcross is offline   Reply With Quote
Old February 4th, 2006, 10:59 AM   #4
rabcross
Junior Member
Verified Customer
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 20
/usr/bin/jpegtran

this is what is listed as the path in the global options
rabcross is offline   Reply With Quote
Old February 4th, 2006, 12:34 PM   #5
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,255
Well the program is coming back with it being an invalid image and this is because most likely the image does not exist. Notice it is empty.

$resize_worked = resize_jpeg($imagelink, $medfile, $medwidth, $medheight);

Are you doing a thumbrebuild or a medium rebuild?
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.

Last edited by Chuck S; February 4th, 2006 at 12:37 PM.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old February 4th, 2006, 12:48 PM   #6
rabcross
Junior Member
Verified Customer
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 20
I am not following you at all (sorry)

I am not doing a rebuild. When you say "it" is empty what are you referring too? What is empty?

Based on what you said earlier I was asking for assistance on how to check to make sure the jpegtran was installed correctly. And then I showed you what we have as the file path currently for the jpegtran.

Am I totally missing something (besides an IT degree..which is obvious.)
rabcross is offline   Reply With Quote
Old February 4th, 2006, 12:58 PM   #7
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,255
Okay need more coffee here to see the obvious

Do you have a link to phpinfo? It would appear to me you have selected GD to be your processor but GD is not configured with your PHP.
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old February 4th, 2006, 02:02 PM   #8
rabcross
Junior Member
Verified Customer
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 20
Here is the link to the php info
http://www.createmykeepsake.com/gallery/adm-index.php


I do have the image processer set at GD2 which has been working for the past 30 days.

If I remember correctly someone at Photopost told me to set the processor at GD2 initially becuase the gallery wasn't working after the intial install.
rabcross is offline   Reply With Quote
Old February 4th, 2006, 02:11 PM   #9
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,255
Okay but your host could have updated your server since then.

That is not a link to phpinfo thats a link to your admin which I can not see

If you need a phpinfo file to upload to your server here one is

http://www.photopost.com/requirephp.html
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Old February 4th, 2006, 02:35 PM   #10
rabcross
Junior Member
Verified Customer
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 20
ok..most likely they did update the server...they have been doing that a lot lately. I copied and pasted the Php info here:

What do I need to tell the hosting company to do to correct it?

PHP Version 4.4.2

System FreeBSD athena.thinkhost.com 5.3-SECURITY FreeBSD 5.3-SECURITY #0: Mon Jan 30 01:38:37 UTC 2006 root@builder.daemonology.net:/usr/obj/usr/src/sys/GENERIC i386
Build Date Feb 4 2006 00:49:15
Configure Command './configure' '--enable-versioning' '--enable-memory-limit' '--with-layout=GNU' '--with-config-file-scan-dir=/usr/local/etc/php' '--disable-all' '--with-regex=php' '--disable-cli' '--with-openssl=/usr' '--with-openssl-dir=/usr' '--enable-zend-multibyte' '--enable-force-cgi-redirect' '--enable-fastcgi' '--prefix=/usr/local' 'i386-portbld-freebsd5.3'
Server API CGI/FastCGI
Virtual Directory Support disabled
Configuration File (php.ini) Path /usr/local/etc/php.ini
Scan this dir for additional .ini files /usr/local/etc/php
additional .ini files parsed /usr/local/etc/php/extensions.ini
PHP API 20020918
PHP Extension 20020429
Zend Extension 20050606
Debug Build no
Zend Memory Manager enabled
Thread Safety disabled
Registered PHP Streams php, http, ftp, https, ftps, compress.zlib
rabcross is offline   Reply With Quote
Old February 4th, 2006, 03:06 PM   #11
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,255
See there you go they updated the server PHP and did not install GD2

You would need to ask them to compile PHP with GD2 support or tell you the path on the server to mogrify
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:35 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.