PhotoPost Photo Gallery Sales PhotoPost Sales Toll Free Phone Number
Mon-Fri 9am-4pm EST
  PhotoPost Photo Sharing Photo Gallery    Visualize community tm
| | | | | | | | |

Go Back   PhotoPost Community > General Forums > Before You Buy

Before You Buy Have questions about PhotoPost, ReviewPost and/or PhotoPost Classifieds before you buy?

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old September 21st, 2005, 12:16 PM   #1
Noonster
Member
Verified Customer
 
Join Date: Sep 2005
Location: East Yorkshire, UK
Posts: 59
Send a message via AIM to Noonster Send a message via MSN to Noonster
Watermark Image

Firstly: Thanks for the answers to my other questions....

This is my last few quetsion question (i think) before i buy it

Can the watermark image be a .psd file
Can you set it so only certain categories use the watermark??
What happens if the image uploaded is 640x480 and the watermark is 800x600??

Many Thanks
Daz
Noonster is offline   Reply With Quote
Old September 21st, 2005, 12:19 PM   #2
ConqSoft
Ultimate Member
Verified Customer
 
ConqSoft's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,413
Re: Watermark Image

The watermark will need to be a GIF/PNG/JPG I believe.

You can set a different, or no watermark at all, for each category.

If the watermark is larger than the original image, no watermark is applied.
ConqSoft is offline   Reply With Quote
Old September 22nd, 2005, 08:07 AM   #3
Noonster
Member
Verified Customer
 
Join Date: Sep 2005
Location: East Yorkshire, UK
Posts: 59
Send a message via AIM to Noonster Send a message via MSN to Noonster
Re: Watermark Image

mmmm well at the min mine is a .psd as it is transparent.
- How can you make a jpg transparent as i have never had luck doing that??

Thanks
Daz
Noonster is offline   Reply With Quote
Old September 22nd, 2005, 08:17 AM   #4
ConqSoft
Ultimate Member
Verified Customer
 
ConqSoft's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,413
Re: Watermark Image

Only GIF an PNG will be transaparent. I use a transparent PNG myself.
ConqSoft is offline   Reply With Quote
Old September 22nd, 2005, 11:56 AM   #5
Noonster
Member
Verified Customer
 
Join Date: Sep 2005
Location: East Yorkshire, UK
Posts: 59
Send a message via AIM to Noonster Send a message via MSN to Noonster
Re: Watermark Image

So i should just be able to open the .PSD in photoshop and save as .PNG upload the the ftp and use that and all should be fine??

Will give that a try then... many thanks!
Noonster is offline   Reply With Quote
Old September 22nd, 2005, 12:13 PM   #6
Noonster
Member
Verified Customer
 
Join Date: Sep 2005
Location: East Yorkshire, UK
Posts: 59
Send a message via AIM to Noonster Send a message via MSN to Noonster
Re: Watermark Image

.PNG doesnt seem to be working...
- not watermarking at all??
Noonster is offline   Reply With Quote
Old September 22nd, 2005, 12:43 PM   #7
Brian
Guest
 
Posts: n/a
Re: Watermark Image

Are you sure you entered the correct path to your watermark image?
  Reply With Quote
Old September 22nd, 2005, 01:07 PM   #8
Noonster
Member
Verified Customer
 
Join Date: Sep 2005
Location: East Yorkshire, UK
Posts: 59
Send a message via AIM to Noonster Send a message via MSN to Noonster
Re: Watermark Image

Quote:
Originally Posted by Brian
Are you sure you entered the correct path to your watermark image?
Yeah I entered the full path and not just the url
- /home/???/???/???/???/???/gallery/watermark.png

? = You dont need to know (do you?)

Thats what i entered in the box for that category
- "Watermark Images" "If you would like to add a watermark to uploaded images enter the full path (NOT the URL) to that image here. Otherwise leave this setting blank."

Obviously the box ticked use default isnt ticked as I havnt set a default due to only using it for this category.

I have also told it to be middle center.

Any help or ideas?? What about setting a default one and telling this to use it and all the others not to... instead of just entering this one in that category.

Cheers
Daz
Noonster is offline   Reply With Quote
Old September 22nd, 2005, 01:16 PM   #9
Brian
Guest
 
Posts: n/a
Re: Watermark Image

Are the images you're uploading larger than 800 x 600 (the size of your watermark file)? If you have your limits set to 800, try resizing the watermark to 799 so that it will be slightly smaller than your images.
  Reply With Quote
Old September 22nd, 2005, 01:25 PM   #10
Noonster
Member
Verified Customer
 
Join Date: Sep 2005
Location: East Yorkshire, UK
Posts: 59
Send a message via AIM to Noonster Send a message via MSN to Noonster
Re: Watermark Image

Images are 800x600 also

Will resize watermark now and post in a couple of mins to let you know if it works!
Noonster is offline   Reply With Quote
Old September 22nd, 2005, 01:35 PM   #11
Noonster
Member
Verified Customer
 
Join Date: Sep 2005
Location: East Yorkshire, UK
Posts: 59
Send a message via AIM to Noonster Send a message via MSN to Noonster
Re: Watermark Image

Now i have done that it wont even upload an image??
- Your cursor just spins then nothing... I change it back to the other watermark (800x600) and the image uploads and it not watermarked!!

I then went into main options and put the watermark image path in there to see if that effected it and still didnt work...

I have tried both the perminent and non perminent watermark options (on or off)

And you can definatly put a png watermark over a jpg image??
- Really hope ou can help.

Cheers
Darren
Noonster is offline   Reply With Quote
Old September 22nd, 2005, 01:35 PM   #12
ConqSoft
Ultimate Member
Verified Customer
 
ConqSoft's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,413
Re: Watermark Image

What image processor are you using? GD or IM?
ConqSoft is offline   Reply With Quote
Old September 22nd, 2005, 01:40 PM   #13
Noonster
Member
Verified Customer
 
Join Date: Sep 2005
Location: East Yorkshire, UK
Posts: 59
Send a message via AIM to Noonster Send a message via MSN to Noonster
Re: Watermark Image

Brian...
- Would it be possible to send you the PSD file and see what you can come up with on the test gallery you have??

Maybe its not liking the way I am changing it to a PNG or something??

Thanks
Darren
Noonster is offline   Reply With Quote
Old September 22nd, 2005, 01:41 PM   #14
Noonster
Member
Verified Customer
 
Join Date: Sep 2005
Location: East Yorkshire, UK
Posts: 59
Send a message via AIM to Noonster Send a message via MSN to Noonster
Re: Watermark Image

Quote:
Originally Posted by ConqSoft
What image processor are you using? GD or IM?
Its set to GD2
Noonster is offline   Reply With Quote
Old September 22nd, 2005, 01:44 PM   #15
Noonster
Member
Verified Customer
 
Join Date: Sep 2005
Location: East Yorkshire, UK
Posts: 59
Send a message via AIM to Noonster Send a message via MSN to Noonster
Re: Watermark Image

Should I try ImageMagick??
- However surely is should work with GD2??

What about the me sending you an image idea.
Noonster is offline   Reply With Quote
Old September 22nd, 2005, 01:46 PM   #16
ConqSoft
Ultimate Member
Verified Customer
 
ConqSoft's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,413
Re: Watermark Image

GD2 should handle PNG watermarks fine. I've used PNG with GD2 and IM.
ConqSoft is offline   Reply With Quote
Old September 22nd, 2005, 01:48 PM   #17
Noonster
Member
Verified Customer
 
Join Date: Sep 2005
Location: East Yorkshire, UK
Posts: 59
Send a message via AIM to Noonster Send a message via MSN to Noonster
Re: Watermark Image

And it should watermark a jpg fine

mmmm could you email me your watermark you use and I can see if that works... maybe it just doent like this one
Noonster is offline   Reply With Quote
Old September 22nd, 2005, 01:49 PM   #18
ConqSoft
Ultimate Member
Verified Customer
 
ConqSoft's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,413
Re: Watermark Image

Attached. I place it at the bottom right corner.
Attached Images
File Type: png watermark.png (11.2 KB, 14 views)
ConqSoft is offline   Reply With Quote
Old September 22nd, 2005, 01:53 PM   #19
Noonster
Member
Verified Customer
 
Join Date: Sep 2005
Location: East Yorkshire, UK
Posts: 59
Send a message via AIM to Noonster Send a message via MSN to Noonster
Re: Watermark Image

That worked no problem at at all....

STRANGE!

Can I send you my PSD and you make it a PNG to see if I am doing it wrong??
- Is it because my watermark is soo big and in the center??

Cheers
Darren
Noonster is offline   Reply With Quote
Old September 22nd, 2005, 01:54 PM   #20
ConqSoft
Ultimate Member
Verified Customer
 
ConqSoft's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,413
Re: Watermark Image

I don't use PhotoShop, so I won't be able to help you.
ConqSoft is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:56 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.