PhotoPost Photo Gallery Sales PhotoPost Sales Toll Free Phone Number
Mon-Fri 9am-4pm EST
  PhotoPost Photo Sharing Photo Gallery    Visualize community tm
| | | | | | | | |

Go Back   PhotoPost Community > General Forums > General Discussion

General Discussion General use discussion forum for PhotoPost products.

Closed Thread
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old September 2nd, 2004, 08:25 PM   #1
drache
Member
Verified Customer
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 119
Is it possibe to make the recent photo not to display some categories?

I have few category doesn't want it to go into the recent photo thumb. So people must go into that category to see what's new. is it possible to make it like that? if no please remember this option for next update it's important. if it can be set please teach me how. i've been looking for all the options there and still couldn't find it. thanks
drache is offline  
Old September 3rd, 2004, 05:53 PM   #2
donb
Guest
 
Posts: n/a
Not without hacking into the code.
 
Old September 5th, 2004, 03:49 AM   #3
drache
Member
Verified Customer
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 119
Where can i find the hack to hack it? I thought this suppose to be most common option. How come this option doesn't come with Photopost? and will the later version have it? I am sure alot cusome want this option too.

I've notice photopost missed 2 most important options.
1. display oldest photo
2. make some category don't appear in most recent photo thumbs.
drache is offline  
Old September 5th, 2004, 09:42 AM   #4
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,523
Well I dont know about anyone wanting oldest photo

As Don stated you can hack it

For the recent photos Photopost has a little known switch called $exclude_cat that Michael has never capitalized on.

Find this

switch ($q_switch) {

Add below that this

$exclude_cat="AND cat != '500,501,502'";

Now replace the 500 501 etc with the cats you want. Just make sure between the cats there is a comma
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline  
Old September 5th, 2004, 04:48 PM   #5
Razgo
Member
Verified Customer
 
Join Date: Jul 2002
Location: Australia-Brisbane
Posts: 125
Send a message via MSN to Razgo
i just tried it and got a parse error:

Parse error: parse error, unexpected T_VARIABLE, expecting T_CASE or T_DEFAULT or '}' in /home/httpd/vhosts/mydomain.com/httpdocs/gallery/pp-inc.php on line 488
Razgo is offline  
Old September 5th, 2004, 08:14 PM   #6
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,523
well there is nothing wrong with the line I posted

However it is suppose to go above the q_switch not below. Typo on my part

If your getting a parse error check to make sure you have entered the cats correctly and not altered the syntax of what I posted
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline  
Old September 5th, 2004, 08:59 PM   #7
Razgo
Member
Verified Customer
 
Join Date: Jul 2002
Location: Australia-Brisbane
Posts: 125
Send a message via MSN to Razgo
moving it to the line above fixed that problem. however it is a little confiusing how cats work. the cat i wanted shown was 513 which when checked in the folder does have all the pics i wanted shown. but choosing to show cat 513 does not show any pics in that cat. but if i choose cat 502 it does show the correct pics. the funny thing is i don't have a cat "502". so i must be misunderstanding how this works.
Razgo is offline  
Old September 10th, 2004, 01:06 PM   #8
drache
Member
Verified Customer
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 119
Razgo, you just type the cat number that you doesn't want to show. not you wanted to show. if you don't want it to show cat 513 then you type in 513.

Also Omegatron i have 1 more question. how about most popular and random image. how do i make it not to show some cat? Could you please tell me the code to edit it as well? thanks.

OH also the Last 10 comments as well if possible. Thanks.
drache is offline  
Old September 10th, 2004, 11:15 PM   #9
drache
Member
Verified Customer
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 119
also 1 more bug. i make it doesn't display some cats it seem to work fine. but when i wake up it display some of the cat again. this is very weired. how do i fix it.
drache is offline  
Old September 13th, 2004, 10:05 AM   #10
drache
Member
Verified Customer
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 119
Hello? any help? Still waiting for an answer. I think this option is very important and i'd like to try to fix it.
drache is offline  
Old September 13th, 2004, 10:10 AM   #11
donb
Guest
 
Posts: n/a
Again, this is a hack and not an officially supported item. This is a modification to your code, and not part of the package.
 
Old September 13th, 2004, 11:44 AM   #12
drache
Member
Verified Customer
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 119
I see. hope to see this option come in next version. Becoz it's very important for big gallery when you don't want to show some category in the recent photos.
drache is offline  
Old September 13th, 2004, 02:11 PM   #13
Michael P
PhotoPost Developer
Verified Customer
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 11,833
Saying it is one thing - making it a user friendly option may be a challange.
__________________
Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Michael P is offline  
Old October 27th, 2004, 01:58 AM   #14
drache
Member
Verified Customer
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 119
Quote:
Originally Posted by Michael P
Saying it is one thing - making it a user friendly option may be a challange.
Yes it takes time to improve.

Few more questions.

Is
Code:
Content visible to verified customers only.
right?

or

Code:
Content visible to verified customers only.
right?

tho 1 of the coder say put it here
Code:
Content visible to verified customers only.
Which one is right? where should i put it? i know this is a hack question but i really need this option and i do think it should come by default.
drache is offline  
Old October 27th, 2004, 08:06 AM   #15
Chuck S
Photopost Developer
Verified Customer
 
Chuck S's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Abingdon,MD
Posts: 75,523
You can define $exclude_cat anywhere outside of a function for it to be used anywhere that variable is in or if you just want to use it with the thumbnail blocks you can place it within the function display_gallery

personally I would find this line

$catquery = ""; $cattype = "c";

and place underneath

$exclude_cat="AND cat != '500,501,502'";
__________________
Photopost Developer and Support Engineer

Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Chuck S is offline  
Old October 27th, 2004, 11:27 AM   #16
drache
Member
Verified Customer
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 119
IT works good. but something is wrong $exclude_cat="AND cat != '500,501,502'"; it seems only works with the first cat you enter 500, the rest of the cat it's still showing. in latest photos on index.
drache is offline  
Old October 27th, 2004, 12:18 PM   #17
Michael P
PhotoPost Developer
Verified Customer
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 11,833
Try,

$exclude_cat="AND cat NOT IN (500,501,502)";

I'm locking this down since this thread doesn't belong here (as indicated above).
__________________
Please do not PM me for support or sales questions. Thank you for your understanding.
Michael P is offline  
Closed Thread


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:44 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.