PDA

View Full Version : Lack of Links


uncle fuzzy
August 18th, 2008, 12:51 PM
Nearly all photos get posted properly with an icon for the links, but some are showing up with no icon for getting the extra links. The thumbnail link is shown, but users can't get the rest of the photo links without an icon. I've found no rhyme or reason for this.

Ideas?

Scott

Chuck S
August 18th, 2008, 04:34 PM
If your talking the ubbcode direct links etc the photo must have a medium image for those links to show otherwise the links do not show.

uncle fuzzy
August 22nd, 2008, 12:21 PM
How do I ensure that there will always be a medium image? For examples, see
--No links: Westfly Photo Gallery - ESL - Powered by PhotoPost (http://www.westfly.com/photopost/showphoto.php?photo=3154)
--Links: Westfly Photo Gallery - IMG_6442 - Powered by PhotoPost (http://www.westfly.com/photopost/showphoto.php?photo=3153)

For the life of me, I don't understand why one has links and the other does not.
Scott

Chuck S
August 22nd, 2008, 03:50 PM
You would need to specify a smaller medium threshold under admin upload options but look at this image and its dimensions

Westfly Photo Gallery - ESL - Powered by PhotoPost (http://www.westfly.com/photopost/showphoto.php?photo=3154)

It is 448 x 300 pixels which is smaller than your medium threshold so some pictures will fall through settings its just how it is unless your gonna have 300 pixel mediums which I wouldnt

uncle fuzzy
August 22nd, 2008, 08:29 PM
You would need to specify a smaller medium threshold under admin upload options but look at this image and its dimensions

Westfly Photo Gallery - ESL - Powered by PhotoPost (http://www.westfly.com/photopost/showphoto.php?photo=3154)

It is 448 x 300 pixels which is smaller than your medium threshold so some pictures will fall through settings its just how it is unless your gonna have 300 pixel mediums which I wouldnt

The only link that is shown in the gallery is for the thumbnail, not the whole image. So don't I HAVE to have small medium images? The way it is, the user can only link to the tiny thumbnail, not the actual image because that's the only link that is shown. Is there a way to get the link for the larger image without carrying around a medium image?


Scott

Chuck S
August 23rd, 2008, 10:56 AM
Westfly Photo Gallery - ESL - Powered by PhotoPost (http://www.westfly.com/photopost/showphoto.php?photo=3154)

There is no medium image for that photo hense there is only a thumbnail link

Westfly Photo Gallery - IMG_6442 - Powered by PhotoPost (http://www.westfly.com/photopost/showphoto.php?photo=3153)

If there is a medium you get this

There is no way to get it to behave differently without altering code.

uncle fuzzy
September 8th, 2008, 12:33 PM
This whole issue is a puzzle to me. Someone uploads an image that is 400x385, for example. It shows at the correct size in the photo gallery, but the only link is to the 100 pixel thumbnail.

Someone else uploads a 1200x1800 image and it is resized to 600x900, as directed, and there are links to the resized image.

Why do I get the correct links in the second case, but not in the first? This seems like a very strange feature, and someone needs to fix it in the next release. Is it on the bug-fix list? Is there a way to get around this problem other than to tell my users to always upload an outsized image.

Scott

Chuck S
September 8th, 2008, 10:06 PM
As stated if you upload an image smaller than the medium theshold there is no medium and hense no medium links only a thumbnail link

For a photo that size you would not want a medium.

Iann
November 18th, 2008, 12:23 PM
I know this is a old thread, but I was wondering the same thing. If the image is small enough not to create a medium, then wouldn't we want a direct [img] code instead of a link to the thumbnail. Is it a easy code to change it?

Thanks,
Ian

Chuck S
November 18th, 2008, 12:26 PM
You are free to code the links as you wish. Feel free to modify the code in showphoto.php and showphoto.tmpl as you wish to achieve the desired affect.