PDA

View Full Version : Modifying vbadvanced gallery


stitch
February 10th, 2005, 12:06 PM
I am in the process on buying this product. While I am waiting for my transaction to be cleared, I'd like to have a couple questions.

1) Is it okie to modify your product and integrate it to other one or two third-party softwares while it is still in RC?

I plan to use this product exclusively for adult room. Basically, I will use this product to display adult images and videos. The third party softwares will extract the video resolution information and display them in their true size. It will also able to a snapshot of the video and create a thumbnail (I hope it works :D )

2) I already have thousands of images hosted on another server, and reuploading them to the sever that will host this product will be painful. Is it possible to have all critical information of those files stored on vba gallery, and it will display the thumbnail or pix once requested?

Thanks for reading

ConqSoft
February 10th, 2005, 12:22 PM
You can modify it however you like, and long as you're within the license agreement...

KW802
February 10th, 2005, 12:37 PM
I plan to use this product exclusively for adult room. Basically, I will use this product to display adult images and videos. The third party softwares will extract the video resolution information and display them in their true size. It will also able to a snapshot of the video and create a thumbnail (I hope it works :D )
I'm going to leave the license question to Brian & Zachery but the part above caught my attention.... Can I ask what the 3rd party software will generate thumbs for the videos?

I'm working on some hacks to auto-play SWF, video, and audio files inline and for the video files I was looking at http://www.getid3.org/ to get the dimensions but I haven't come across anything yet that'll give me thumbs from video.

Thanks,
Kevin

Brian
February 10th, 2005, 12:39 PM
1). Yes.
2). I'm sure it's possible, but will probably require a good deal of work.

stitch
February 10th, 2005, 01:11 PM
ConqSoft

Thanks :)

Brian

Thanks :)

KW802

I got the getid3 to work with my video files. For the thumbnail creation, you will need the program call snatchit. Their newer version come with command line support.

I have test it on my own server and my own personal computer.

For the command line to work, your server cannot have any other codec than window media. The uploaded clips have to be standard. Divx and other codec won't talk the command line syntaxes.

The problem I am facing now is that the command line script creation and execution.

I can use php to create a standard .bat file and execute it on the fly. However, I won't get the any feedback from script. The only solution I have is creating a temp directory and dump the thumbnail in there. Then use the move file feature in php and copy them to appropriate directory.

KW802
February 10th, 2005, 01:18 PM
Ok, found Snatchit! (http://www.theedgeofforever.com/). Darn. It's a windows app.... I was thinking you found the holy grail and figured out a way of creatings thumbs from PHP.

ConqSoft
February 10th, 2005, 01:20 PM
I would think that automating the thumbnails for a video wouldn't be the best idea, because the frame that you would want to use will vary from video to video.... If you tell it to always grab a certain frame, you may get blanks, etc, right?

stitch
February 10th, 2005, 01:20 PM
Ok, found Snatchit! (http://www.theedgeofforever.com/). Darn. It's a windows app.... I was thinking you found the holy grail and figured out a way of creatings thumbs from PHP.


Other than this, have your take a look at those id3 files?

stitch
February 10th, 2005, 01:21 PM
I would think that automating the thumbnails for a video wouldn't be the best idea, because the frame that you would want to use will vary from video to video.... If you tell it to always grab a certain frame, you may get blanks, etc, right?


I always tell it to grab the images from 20 seconds and up

ConqSoft
February 10th, 2005, 01:23 PM
I always tell it to grab the images from 20 seconds and up

Yeah, but that still may not be the best frame to showcase that particular video.

Crude example: If the video is about a car, it may grab a frame from a cut scene that is showing a mountain, when you'd most likely want it to show a scene containing the car.

KW802
February 10th, 2005, 01:28 PM
Other than this, have your take a look at those id3 files?Only preliminarily. I've gotten SWF files to be automatically resized and played inline/embedded based upon their actual dimensions to get my height & width logic worked out and am moving on to video & audio. I've got a basic object & embed tag working now for audio & video and integrating the ID3 code was going to be my next move.

KW802
February 10th, 2005, 01:29 PM
Yeah, but that still may not be the best frame to showcase that particular video.

Crude example: If the video is about a car, it may grab a frame from a cut scene that is showing a mountain, when you'd most likely want it to show a scene containing the car.For the types of video clips that he's planning, I think it's safe to say that there won't be too many cut scenes without something to look at in it. ;)

ConqSoft
February 10th, 2005, 01:31 PM
For the types of video clips that he's planning, I think it's safe to say that there won't be too many cut scenes without something to look at in it. ;)

Yes, but it's still not always the best scene to advertise that clip. Ever been to a porn site where the thumbnail for the video shows the back of someone's head? Didn't think so. :D

stitch
February 10th, 2005, 01:38 PM
Only preliminarily. I've gotten SWF files to be automatically resized and played inline/embedded based upon their actual dimensions to get my height & width logic worked out and am moving on to video & audio. I've got a basic object & embed tag working now for audio & video and integrating the ID3 code was going to be my next move.


id3 will take care of swf, wmv for you easily. I have come up with bbcode parse function that use the id3 for swf and wmv files. The one thing that puzzle me is the wmv control pannel height. They vary from version to version, from 46 to 64.

Hehehehe ConqSoft,

My site is just for fun...so my member wouldn't have any problem with thumbnail like that.

KW802
February 10th, 2005, 01:41 PM
id3 will take care of swf, wmv for you easily. I have come up with bbcode parse function that use the id3 for swf and wmv files. The one thing that puzzle me is the wmv control pannel height. They vary from version to version, from 46 to 64. For the SWF files it turns out that newer version of PHP support SWF dimensions in the "getimageinfo" command as well.

stitch
February 10th, 2005, 01:47 PM
Yah I saw your hack for swf. It is great. I like that too

KW802
February 10th, 2005, 02:03 PM
Very cool. :cool: By any chance, have you tried viewing the WMV file from a Mac yet?

stitch
February 10th, 2005, 02:04 PM
Very cool. :cool: By any chance, have you tried viewing the WMV file from a Mac yet?

I don't have access to any Mac

KW802
February 10th, 2005, 02:10 PM
I don't have access to any MacThe reason I ask is because your object & embed tags are the same as what I was playing with originally (I borrowed them from the hack over on vb.org). The Mac guys don't seem to like those tags for some reason (see here: http://www.vbadvanced.com/forum/showthread.php?t=5313). Unfortunately I don't have access to a Mac either and that's one of my speed bumps that I've hit.

stitch
February 10th, 2005, 02:19 PM
I have tested mine on ie and firefox. They load without any problem. I think lower firefox had some downloading issue. That is why they release version 1.0

stitch
February 10th, 2005, 02:22 PM
Mang I like your forum skin :D You should put a flash or something moving in the TV in your header.

KW802
February 10th, 2005, 02:22 PM
I have tested mine on ie and firefox. They load without any problem. I think lower firefox had some downloading issue. That is why they release version 1.0From what the Mac guys are saying it's a not a "IE vs. FireFox" issue but a "Windows versus Mac" issue. :(

KW802
February 10th, 2005, 02:23 PM
Mang I like your forum skin :D You should put a flash or something moving in the TV in your header.Thanks! I'm working on the TV box up there... what it will be eventually is a random thumbnail from the Gallery.

stitch
February 10th, 2005, 02:25 PM
I think computer lab in community college has a mac lab. I will ask my friend to test it out for me

stitch
February 10th, 2005, 02:28 PM
Thanks! I'm working on the TV box up there... what it will be eventually is a random thumbnail from the Gallery.


Or a random for those free sci-fi clips from sci-fi channel They have pretty new and kool clips.